Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Campanya d’assessorament energètic, coincidint amb l’inici de la Setmana de l’Energia

21 de setembre de 2022

El proper dilluns 26 de setembre comença la Setmana de l’Energia. Coincidint amb aquest inici, l’Ajuntament de Vilafranca posa en marxa una campanya d'assessorament energètic personalitzat per ajudar la ciutadania en temes de contractació dels subministraments energètics i mesures d’estalvi, atès que es preveu un hivern complicat a causa de l’escalada dels preus dels subministraments energètics.

Aquest suport s’oferirà presencialment els dilluns, amb cita prèvia, de les 11h a les 14h, des del 26 de setembre i fins a finals d’any, i es pot sol·licitar a través del correu electrònic [email protected].

Alguns dels serveis que s’ofereixen en aquest punt informatiu són:

 • Interpretació de factures energètiques, informació sobre tarifes, possibilitats d’optimització de potències contractades i sol·licitud del bo social.

• Informació sobre mesures que milloren l'eficiència energètica i el confort a la llar a través de pautes de comportament que permeten estalviar energia a la llar.

• Informació respecte a la implementació de les energies renovables a les llars, com ara instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum individual o col·lectiu, així com assessorament sobre els permisos i tràmits relacionats.

• Informació sobre les subvencions i ajuts existents relacionades amb instal·lacions d’energia renovable (bonificacions de tributs municipals com ara l’IBI) i l’eficiència energètica a la llar.

Més activitats

D’altra banda, en el marc de la Setmana de l’Energia, s’han programat diverses xerrades enfocades a l’estalvi energètic i a la promoció de les energies renovables. La primera d’aquestes xerrades tindrà lloc el proper dimecres 28 de setembre, a les 19.30h, a l’Escorxador. Sota el títol “Estalviar energia rehabilitant habitatges. Línies d’ajut existents”, s’exposaran els beneficis tant ecològics com econòmics i de confort de la rehabilitació energètica dels habitatges, així com les línies d’ajut existents tan a nivell municipal com els ajuts per a la rehabilitació dels Fons Next Generation, i que poden tramitar-se a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge. També s’han programat diversos Tallers d’estalvi energètic i una xerrada sobre Transició Energètica adreçada a empreses.

Es pot trobar més informació i tots els actes a l’espai http://mediambient.vilafranca.cat.

Accessibilitat