Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

EL cementiri de Vilafranca, finalista del “Concurso Cementerios” de la revista Adiós Cultural

18 de octubre de 2023

La revista Adiós Cultural organitza la vuitena edició del “Concurso Cementerios”, un concurs que vol destacar l'interès històric, social, artístic i patrimonial dels cementiris espanyols més enllà de la seva funció principal. El concurs està dividit en quatre categories: el millor cementiri, el millor monument, la millor activitat de portes obertes i la millor iniciativa mediambiental.

L’objectiu fonamental del concurs és impulsar els cementiris participants com a recurs artístic, patrimonial i turístic.

El cementiri de Vilafranca, que està adherit a l‘ASCE, Associació Europea de Cementiris Significatius, ha quedat finalista en dues de les categories: la de millor cementiri, gràcies, entre d’altres, a mausoleus com el d’Eugeni d’Ors, les seves tombes i variats elements ornamentals, així com a la reixa de ferro perimetral que  permet una integració perfecta amb el seu entorn; i la de millor activitat de portes obertes amb la visita teatralitzada nocturna, una visita guiada organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès on es pot conèixer la història del cementiri entre explicacions i intervencions de diversos personatges.

Els guanyadors són escollits per votació popular durant tot el mes d’octubre.

L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida a votar a favor del cementiri de la Vila a través del web de la revista www.revistaadios.es/perquè Vilafranca assoleixi aquest merescut reconeixement per al seu cementiri patrimonial.

Accessibilitat