Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El Pla del carrer del Comerç inicia un procés de participació perquè els veïns defineixin els usos d’equipaments i espais verds

07 de novembre de 2018


L’alcalde Pere Regull valora que amb l’aprovació del pla urbanístic s’està “posant la llavor, perquè en els propers 10 anys tinguem un barri totalment remodelat i nou”

L’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat aquesta setmana un procés de participació sobre el projecte municipal del Pla del carrer del Comerç, amb el repartiment entre tot el veïnat del barri del Molí d’en Rovira d’una enquesta sobre els usos i activitats dels equipaments i espais lliures que valoren necessaris per al barri. El procés s’emmarca en el Pla urbanístic del carrer Comerç, que aquest mes de novembre el Ple preveu portar a aprovació. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del Tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i del regidor de Territori, Josep M. Martí, ha destacat en roda de premsa la importància que “després de 15 anys treballant-hi, es pugui engegar aquesta planificació, posant la llavor perquè en els propers 10 anys tinguem un barri totalment remodelat i nou”. Regull ha afegit que el desenvolupament “dependrà molt de l’impuls privat. Des de l’administració hi posem totes les bases, amb una urbanització temptadora per tirar endavant aquesta planificació”

El Tinent d’Alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha explicat que es tracta d’un “pla de renovació urbana de més de 80.000m2, únic a Catalunya. Per això, ens trobem en un procés llarg. Però estem convençuts que hi ha oportunitats econòmiques, amb una zona que té possibilitats de comerç i serveis, que es pot convertir en un motor econòmic i social, i per això volem que els veïns hi diguin la seva”

Les enquestes són per a unitat familiar i un cop complimentades s’han de lliurar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, en horari d’atenció al públic (de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16.30 a 19h, i divendres de 9 a 14h), fins al dimecres 14 de novembre. Les opinions dels veïns permetran obtenir la seva visió de com hauria de ser el barri, a partir de la regeneració que ha de suposar el pla urbanístic, i contribuirà a definir i dissenyar els nous espais verds i infraestructures, així com els seus usos.

El regidor Josep M. Martí ha explicat que el Pla urbanístic del carrer del Comerç s’elabora amb “criteris de desenvolupament sostenible que fomenten la qualitat de vida de les generacions presents i futures”, amb l’objectiu de regenerar l’àmbit del carrer del Comerç, sense oblidar el seu passat, i convertir-lo en un barri per viure, treballar i, sobretot, gaudir d’una bona qualitat de vida. L’alcalde Pere Regull ha destacat que, després de la urbanització de la llosa de la via, el pla del carrer del Comerç representarà una millora molt important pel barri i es solventaran “deficiències històriques vinculades a la naturalesa industrial d’aquest barri. Hem de combinar la qualitat de vida per viure-hi, amb l’activitat empresarial i comercial”