Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El pla urbanístic del carrer del Comerç, a exposició pública

29 de novembre de 2018


El govern vol revertir amb un pla d’execució global la tendència de regressió que pateix el barri del Molí d’en Rovira

El Pla urbanístic del carrer del Comerç inicia el període d’exposició pública, després que s’hagi aprovat inicialment en el Ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca d’aquest dimarts. El govern municipal ha explicat que la redacció del pla és la resposta a una necessitat del barri del Molí d’en Rovira, que en els darrers anys ha experimentat una tendència de regressió. 
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea d’Acció territorial, Francisco Romero, i del regidor de Territori, Josep M. Martí, ha presentat el contingut d’aquest pla urbanístic que vol revertir aquesta tendència per obrir una nova oportunitat de creixement al barri. Francisco Romero justificava l’acció de govern per la voluntat de donar oportunitat a una zona que té molt d’atractiu, i que  “és un projecte que ens fa molta il•lusió i que complementa altres projectes de ciutat, amb un component diferencial de planejament, que passa per incentivar activitats de valor afegit”.

Josep M. Martí destaca l’aposta per la convivència d’usos, econòmic i residencial, que ha de permetre viure i treballar al barri, “amb un mínim d’un terç de superfície per a activitats econòmica, i un màxim de dos terços per a ús residencial”. Martí afegeix que es preveu la construcció d’unes 900 vivendes, un 30% de les quals seran d’habitatge protegit. D’altra banda, el pla estableix mesures de protecció patrimonial de les naus històriques amb façana al carrer del Comerç i la cessió d’espais públics. El pla afecta 89.000 m2, de manera que es preveu desenvolupar-lo esglaonadament, en dos sexennis, amb 18.000 m2 de zones verdes i 3.100 m2 en equipaments.

El pla urbanístic estarà dos mesos en exposició pública i es podrà consultar a les instal•lacions dels Serveis Tècnics municipals, a la plaça de Jaume I, de dilluns a divendres, de 12 a 14 hores. En aquest període es recolliran les al•legacions i informes sectorials, per passar a resoldre les al•legacions, portar a l’aprovació provisionals pel Ple municipal, i a l’aprovació definitiva posterior per part d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde Pere Regull insisteix en la importància d’aquest pla urbanístic i la responsabilitat política per a la seva tramitació, “els veïns no entendrien que no aprofitéssim l’estabilitat política del govern per arreglar el barri, cal assentar les bases per al desenvolupament futur. Juntament amb l’execució del pla, hi haurà arranjament de vials, voreres... qüestions que fa anys que el barri necessita”.
L’alcalde ha recordat que a diferència de l’any 2007, quan hi havia petits propietaris en perill de ser expropiats, ara “només s’incorporaran al pla si ells volen” i també s’han corregit alçades de les noves edificacions “els pisos a la façana del carrer del Comerç no superaran l’alçada de les naus, i a la resta es permetrà més alçada en carrers més amples”. L’alcalde ha assegurat que el pla urbanístic és necessari, “si no es reactiva un pla d’execució global, no es remuntarà una zona cada cop amb més espais buits”.