Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La rambla de Nostra Senyora s’omplirà d’activitats el dia 22 de setembre amb motiu del Dia sense Cotxes

13 de setembre de 2022

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 sota el lema ‘Combina i mou-te’ que vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

El lema, “Combina i mou-te!”, posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

A Vilafranca s’organitzen diverses activitats que s’iniciaran amb l’accés gratuït al bus urbà entre el dilluns 19 i el divendres 23 de setembre.

El dimarts 20 de setembre, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic de l’Alt Penedès organitza la V Cursa de Transports, amb punt d’arribada a la plaça del Penedès, a partir de les 18h. Per a participar-hi, cal enviar un correu a [email protected]. Els participants rebran com a obsequi una T-Casual i un petit refrigeri.

D’altra banda, el proper dijous 22 de setembre, Dia sense Cotxes, a la tarda, la rambla de Nostra Senyora es tallarà al trànsit i s’hi podran veure i realitzar activitats diverses per a tots els públics.

Es podrà participar en l’scape room sobre canvi climàtic “Qüestió de temps”, en un parc infantil de trànsit (els participants poden portar la seva bicicleta), fer un taller de robòtica en un aparcament intel·ligent, pujar al bus demostratiu d’Autocars Penedès, conèixer el MEC Carsharing... i participar en d’altres tallers i exposicions relacionades amb el canvi climàtic i la mobilitat sostenible.

Així mateix, el dissabte 24 de setembre, entre les 11 i les 14h, a la plaça de l’Oli, hi haurà un taller de cuina amb energia solar on s’hi farà xocolata desfeta, i els clients del Mercat podran dipositar un tiquet de compra d’alguna parada del Mercat a una urna que estarà ubicada a la mateixa plaça per participar en un sorteig de carretons de la compra.

El mateix dissabte a la tarda, els Castellers de Vilafranca organitzen la ja tradicional Pedalada Verda, amb sortida des de la rambla de Sant Francesc, a les 17h.

Totes les activitats són gratuïtes i es poden consultar al web mediambient.vilafranca.cat/setmanadelamobilitat

Accessibilitat