Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca congela impostos i taxes per al 2021

21 de octubre de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va aprovar, en el ple municipal celebrat ahir dimarts, les modificacions de les ordenances fiscals que regulen les taxes i impostos per a l’any vinent.

Com a marc general de les ordenances, l’Ajuntament congela els impostos i les taxes. Segons el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, malgrat que caldrà fer front a despeses sobretot en els àmbits de caire social que augmentaran molt pels efectes derivats de la crisi sanitària, “l’Ajuntament farà un esforç de contenció en la despesa per poder assumir-ho sense haver d’incrementar els seus ingressos via taxes i impostos”.

D’altra banda, es millora la taxa de les terrasses de bars i restaurants, per tal de simplificar molt els tràmits als establiments davant l’administració; les taxes de cementiri es redueixen entre un 25% i un 30%; se suprimeix la taxa d’assabentat d’obres, per afavorir la comunicació de les obres petites que es realitzen en habitatges.

Com a novetat també s’inclou per primera vegada en l’Impost de Béns Immobles el 50% de bonificació per als propietaris d’habitatges que els posin en lloguer amb renda limitada.