Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament presenta la web del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç

27 de juliol de 2021

Aquest matí, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, han presentat la nova web del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç https://piicc.vilafranca.cat que ha d’esdevenir una eina important d’informació i de participació ciutadana en les més de 30 iniciatives i projectes previstos en el pla.

Romero ha recordat que el PIICC suposarà una injecció d’inversió a la ciutat de més de 9 MEUR i, pel que fa al calendari, aquest any es preveu treballar en els estudis previs i en la redacció dels projectes i en la informació al veïnat i a les entitats afectats per cada projecte. El 2022 ja es començaran a adjudicar i a iniciar obres. “En els entorns escolars les farem a l’estiu per tal de no afectar el dia a dia de la comunitat educativa”, assegurava el regidor.

Pel que fa a la web del PIICC, el tinent d’alcalde remarcava que ha de ser un mitjà per interactuar amb la ciutadania perquè pugui fer un seguiment de l’evolució de cada projecte i enviar suggeriments i propostes. “Tot allò que no puguem encabir en aquesta 1a fase del PIICC, ho mirarem d’incloure en una 2a, ja en el proper mandat, sempre que puguem obtenir finançament extern. Tots els projectes estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS marcats a nivell europeu. Per tant, sembla que podrem rebre més diners per a una nova fase”, ha afirmat. Francisco Romero ha posat en relleu que el PIICC és el “major pla de transformació de la ciutat endegat des del 1979 i volem que arribi al màxim de col·lectius possible”. Pel que fa a actuacions concretes del PIICC que ja estan penjades al web, ha explicat que el c/ Comerç ja té les obres adjudicades i les farà la mateixa empresa que remodelarà l’estació de RENFE, la qual cosa permetrà coordinar-les millor; del c/ Carme ja s’estan executant treballs de renovació d’aigües; dels allotjaments del c/ Vidal s’estan fent els estudis previs, així com de la renovació del c/ Sant Julià i del c/ General Prim.

El tinent d’alcalde ha exposat també el disseny dels panells informatius que s’aniran instal·lant a les obres del PIICC, amb imatges virtuals, pictogrames i codis QR perquè qui vulgui pugui anar a la web i obtenir més informació.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha posat èmfasi també en la magnitud de la inversió del PIICC, “la més important dels darrers 50 anys  a la vila” i ha remarcat que no només s’actuarà al Centre i al c/ Comerç sinó al seu entorn. “Si arriben més diners en els propers anys, volem eixamplar la inversió com una taca d’oli per Vilafranca. No es tracta només d’embellir Vilafranca, sinó donar feina a les empreses, reactivar econòmicament i socialment, revaloratitzar, incloent aspectes de joventut, de millora energètica dels edificis, etc.” ha dit Regull. L’alcalde ha recordat que la gran majoria dels projectes del PIICC van alineats amb els criteris del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible aprovat la setmana passada, que busca “una Vilafranca més amable, més sostenible i més saludable”. Pere Regull ha volgut posar en valor la inversió que farà l’Empresa Municipal d’Aigües de renovació de la xarxa d’abastament d’aigües i de clavegueram en els diferents projectes del PIIC. “Son més de 2 MEUR, que no es veuran físicament però que són molt importants. El fet de tenir una empresa municipal d’aigües permet que tots remem en el mateix sentit”, ressaltava l’alcalde.

Objectius del PIICC

El PIIC es un pla d'acció municipal global per a la renovació de la ciutat mitjançant una reforma urbana, econòmica i social que ha de suposar una transformació simultània dels àmbits del Centre i del carrer Comerç, dels seus entorns i en conseqüència de tota la vila.

L'objectiu del PIICC és una Vilafranca més compacta, cohesionada i diversa, desenvolupant actuacions àmplies d'inversió pública, d'activació econòmica, laboral i social; mitjançant diferents intervencions urbanístiques, de promoció turística, de naturalització dels espais, de digitalització, de desenvolupament social i de divulgació cultural, beneficiant el conjunt de la ciutadania.

ODS  ODS7 ODS8 ODS9 ODS10 ODS11 ODS15 ODS17

Accessibilitat