Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nou servei de bus urbà a la demanda els diumenges i festius a Vilafranca

26 de juliol de 2021

A partir del proper dia 1 d’agost, Autocars del Penedès SA i l’Ajuntament de Vilafranca posaran en funcionament el nou servei a la demanda (Pasbus) els diumenges i dies festius. Motivat per la poca afluència que es produeix habitualment en el servei tradicional, s’opta per un nou plantejament que és més eficient i més sostenible.

Aquest nou servei consistirà en la realització de 6 expedicions amb sortida des de l’Hospital Comarcal cada hora des de les 09:50h i fins a les 14:50h, que serà l’última sortida. La peculiaritat del servei és que requerirà d’una reserva prèvia de la persona usuària perquè es realitzin les expedicions. És a dir, que només es realitzaran les expedicions en les que s’hagi fet una reserva. Això farà el servei més eficient i sostenible.

La reserva s’haurà de fer per qualsevol dels contactes habituals d’Autocars del Penedès SA (938171275/977660821) i als contactes específics del servei: per correu electrònic a pasbus.vilafranca@pndssm.org i via telefònica o SMS al 659 096 248. Simplement caldrà donar les seves dades, l’expedició que desitgen utilitzar i les parades d’origen i de destí. Els nous usuaris només hauran de donar les seves dades una única vegada quan facin la seva primera reserva, malgrat  que després segueixin utilitzant el servei.

Aquesta mesura és una primera fase d’aquest nou servei  a la demanda. En un futur proper, hi haurà més novetats per ser encara més eficient, sostenible, àgil i pràctic per a les persones usuàries.

Prèviament a l’inici del nou servei, aquesta setmana es realitzaran diverses campanyes de promoció i  informatives a través dels mitjans i per la vila amb Bus Comunicador de l‘operador Autocars Penedès SA, una eina atractiva de difusió i informació. Concretament, el Bus Comunicador serà a la rambla de Sant Francesc els dies 28, 29 i 30 de juliol, d’11 a 13h, per informar del nou servei de bus a la demanda i del nou servei de bus urbà a Vilafranca que des de l’1 de juliol ha assumit el nou operador Autocars Penedès.

    

Accessibilitat