Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pacificació del trànsit i 115 noves places d’estacionament a la ronda de Mar, en el tram del barri de la Girada

25 de març de 2024

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, acompanyat del regidor de Barris, Jordi Junyent, i del president de l’Associació veïnal del barri de la Girada, Francisco Medina, ha visitat aquest matí les millores en la senyalització viària a la ronda de Mar, al barri de la Girada, que s’han executat en les darreres setmanes.

 

La ronda de Mar disposava de dos carrils per sentit de circulació amb molta amplada de la calçada, cosa que afavoria que els conductors tendissin agafar molta velocitat en una via urbana, posant en perill els vianants que creuaven pels passos senyalitzats. El fet que darrerament s’hagin implantat empreses i supermercats a la zona comercial i terciària havia agreujat aquesta situació.

Les millores executades han consistit en la reducció de 2 a 1 carril per sentit de circulació per als vehicles i la senyalització de passos de vianants més segurs, de l’estacionament en bateria, d’una zona per maniobrar amb seguretat per poder estacionar i d’espais per millorar la visibilitat de les cruïlles. Aquesta nova senyalització ha fet guanyar al barri de la Girada unes 115 noves places d’aparcament, entre la carretera de Moja i l’avinguda de Vilanova, ja que s’ha passat de 108 a 223 places. Està previst en un futur millorar la senyalització horitzontal i vertical del carril bici existent a la vorera dels núms. senars de la ronda.

Noves places al tram del Molí d’en Rovira
Està previst en un futur proper també implantar aquesta mesura en el tram de la ronda de Mar corresponent al Molí d’en Rovira, entre l’avinguda de Vilanova i el carrer de la Mare Ràfols. En aquest tram s’hi han dur a terme prèviament treballs de reasfaltatge abans de poder fer les tasques de pintura viària per senyalitzar l’estacionament en bateria. En aquest tram està previst incrementar l’aparcament  de vehicles amb 60 noves places, passant de 80 a 140.

L’alcalde ha recordat que aquestes mesures de pacificació “estaven previstes en el Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca i van quedar paleses també en les reunions veïnals en el marc de l’Alcaldia de Proximitat al barri de la Girada el mes d’octubre passat. Des de l’equip de govern les hem volgut prioritzar i en menys de 6 mesos les hem executat”.