Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Una pilona automàtica al c/ Puigmoltó protegirà les entrades i sortides de les escoles Estalella i Graells i Vedruna-Sant Elies

13 de febrer de 2019

L’equip de govern celebra l’acord consensuat entre les escoles, les AMPAs, l’Associació de Veïns, els comerciants i l’Ajuntament.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i el regidor de Serveis Urbans, Josep M. Martí, han comparegut aquest matí en roda de premsa per fer balanç de la prova pilot de tancament al trànsit del c/ Puigmoltó en les entrades de les escoles Estalella i Graells i Vedruna-Sant Elies. Joan Manel Montfort ha recordat que fa un any es va decidir tallar provisionalment el c/ Puigmoltó al trànsit amb una tanca que col•loquen els conserges de les escoles “per tal de pacificar i fer més amable, segura i tranquil•la l’entrada als centres escolars”. Segons el regidor, la prova ha estat un èxit i ara s’estendrà a la sortida dels centres. “Ha estat una negociació complexa perquè hi ha 7 col•lectius implicats (2 escoles, 2 AMPAs, l’Associació de Veïns, els comerciants i el mateix Ajuntament), és un punt d’afluència de més de 1.000 escolars al centre de Vilafranca, amb carrers estrets, etc”, ha assegurat Montfort. El regidor ha avançat que a finals de març la tanca que situen els conserges de les escoles serà substituïda per una pilona fixa automàtica que se situarà al final del c/ Puigmoltó, a la cruïlla amb el c/ Sant Jocund. La pilona tancarà el trànsit entre les 8.45 i les 9.30h, els matins, i entre les 16.15 i les 17.15h, les tardes. Joan Manel Montfort ha remarcat que aquesta mesura, que té el consens de totes les parts, persegueix “pacificar el trànsit i millorar les condicions d’accés dels escolars i de les famílies als centres”. Per a les famílies que hagin d’acompanyar els fills i filles personalment als centres, l’Ajuntament ha negociat amb la concessionària de l’aparcament de Cal Rondina, SABA, una tarifa reduïda del 50% per aparcar durant 14 minuts al preu de 0,25 euros. Aquesta tarifa reduïda ja s’aplica des de fa un any també a l’aparcament de la plaça del Penedès per a les famílies de l’escola Sant Josep.
El regidor de Serveis Urbans, Josep M. Martí, ha recordat que la situació d’aquestes escoles es produeix arreu del país i “cada ciutat adopta mesures segons les seves circumstàncies. Ens trobem en un punt on es barreja la zona de vianants amb carrers estrets. Trobem que la solució de tancar la vialitat per a la seguretat de tothom és positiva”.
En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde afirmant que als entorns de tots les escoles “es prenen mesures particulars en funció de les seves especificitats, s’aborda la problemàtica i es miren de trobar solucions. De vegades no és un caprici portar els infants en cotxe a l’escola. Molts els porten de camí cap a la feina”. Pere Regull ha explicat que el pla de mobilitat que s’està redactant abordarà el que es coneix com “camins escolars” i ha avançat que caldrà la col•laboració de les escoles. “No serà fàcil i ens hi haurem d’arremangar tots, sinó no funcionarà”, ha dit.
Els membres del govern municipal també han explicat que s’espera que la pilona del c/ Puigmoltó, amb un import d’uns 12.000 euros, estigui en funcionament a final de març, que els usuaris de l’aparcament de la plaça del Carme i els comerciants tindran un comandament per accedir-hi i que s’ha descartat posar en funcionament les pilones als migdies a les sortides de les escoles perquè la situació de conflictivitat és menor.