Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Serveis

L'OLH Oficina Local d'Habitatge és un servei especialitzat que presta el servei de finestreta única per atendre els temes relacionats amb l’habitatge, amb la voluntat de prestació de serveis integral i de les polítiques locals d’habitatge.

L’OLH compta amb un catàleg de serveis d'habitatge, regulats i finançats per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o altres administracions.

Com a punt únic de serveis d’habitatge, té les funcions d'informació i derivació, d’assessorament, tramitació i gestió, mediació i administració.

Els seus objectius són:

   - Informar i atendre la ciutadania en totes les matèries relacionades amb l’habitatge.

   - Gestionar ajuts per al lloguer de l’habitatge.

   - Promoure l’habitatge social i assequible.

   - Promoure la rehabilitació d’habitatges.

   - Optimitzar els recursos existents en matèria d'habitatge.

   - Assessorar la ciutadania per evitar  la pèrdua de l’habitatge.

   - Desenvolupar les polítiques locals d’habitatge.

L’OLH es coordina i treballa de forma  transversal amb altres serveis municipals (Serveis socials i Urbanisme, OAC,...)  i amb altres administracions.

L'OLH treballa amb conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i està adherida a la Xarxa de Serveis Locals d'Habitatge de la Diputació de Barcelona.