Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Els carrers Carme, Lluna i St.Jocund i les places de J.Anselm Clavé i Puigmoltó s’incorporen a l’illa de vianants

03 de abril de 2023

Un cop finalitzats els treballs de reurbanització executats en els darrers mesos, els carrers Carme, Lluna i Sant Jocund i les places de Josep Anselm Clavé i Puigmoltó passaran a formar part de l’illa de vianants del Centre de Vilafranca a partir de dijous 13 d’abril. També s’hi incorporaran el tram final del carrer de la Font (entre Sant Jocund i raval de la Font) i el carrer Sant Cristòfol.

Amb aquesta incorporació es dona compliment a un dels punts importants del Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca com és la pacificació del trànsit al Centre de la Vila. D’aquesta manera, totes aquests vies públiques reurbanitzades recentment tindran els mateixos horaris d’obertura i tancament al trànsit que la resta de l’illa de vianants. El tancament i obertura es farà efectiu mitjançant dos nous grups de pilones que se situaran a les cruïlles Puigmoltó/Pines i Font/Raval de la Font, que entraran en funcionament dijous dia 13 d’abril.

Aquests grups de pilones, com que són properes a centres escolars, tindran horari especial de protecció durant les entrades i sortides d’alumnes a les escoles Vedruna-Sant Elies i Estalella i Graells.

L’illa de vianants en aquests carrers estarà oberta els matins de 7 a 8.45h i de 9.10 a 11h, i les tardes de 14 a 14.45 i de 15.10h a 16.15h. En la resta d’horaris dels dies laborables i els dissabtes, diumenges i festius estaran les pilones aixecades i tan sols hi podran accedir amb comandament serveis públics, veïnat amb residència i titulars d’una plaça d’aparcament.

Sol·licitud de comandaments d’accés

A partir de dilluns 3 d’abril les persones amb aparcament o residents que necessitin comandament per accedir als nous carrers i places afectats han de sol·licitar-lo a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Els propietaris d’aparcaments privats han d’aportar una còpia del darrer rebut de l’IBI de l'aparcament, i del darrer rebut de l’impost de circulació de cada vehicle. El veïnat resident, tan sols ha d’aportar el darrer rebut de l’impost de circulació.
Tots els veïs i veïnes que ja disposin de comandament d'accés poden seguir utilitzant-lo en aquests nous tancaments.