Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament obté fons Next Generation per a la rehabilitació sostenible de l’edifici d’allotjaments c. Vidal i de la nau c. Comerç

11 de abril de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut la confirmació de la resolució de la Dirección General de Agenda Urbana y Arquitectura, per la qual serà beneficiari d’una subvenció Next Generation del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR) convocat pel Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

En concret, dins la convocatòria d’ajudes de la línia adreçada a la rehabilitació d’edificis públics, Vilafranca rebrà una subvenció total de de 2.492.042,40€ per rehabilitar de forma sostenible dos edificis de titularitat municipal i ús públic: l’edifici d’urgències de l’antic hospital, situat al carrer Vidal, 5, on s’estan habilitant 12 allotjaments temporals, i l’antiga nau Cortina situada al carrer Comerç, 29, on s’ubicarà el viver de cellers entre d’altres equipaments i serveis.

A aquesta convocatòria hi han concorregut un total de 1.020 projectes de tot l’Estat; dels quals només 181 projectes, entre els quals els dos projectes vilafranquins, han estat seleccionats com a beneficiaris dels 350 milions d’euros d’ajuda previstos en la línia de rehabilitació d’edificis públics.

Aquesta subvenció suposarà el finançament de quasi el 50% del cost tant del projecte de rehabilitació de la finca de l’antic hospital, que en aquest moment es troba en execució, com del projecte de la nau del carrer Comerç.