Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les graderies del Pavelló de la “Gamba” són més accessibles, confortables i segures

24 de gener de 2024

Han finalitzat els treballs de millora de les graderies del Pavelló Municipal de la “Gamba” a la Zona Esportiva municipal. En aquesta instal·lació esportiva, on diàriament tenen lloc entrenaments i competicions de diversos esports i és molt utilitzada per diverses entitats i clubs de Vilafranca, s’hi ha fet diverses actuacions a les grades per adaptar-les a les normatives vigents i per millorar l'accessibilitat, la mobilitat, la confortabilitat i la seguretat.

 

Així, s’ha substituït la barana de la grada per un model adaptat a la normativa i que millora la visibilitat de la pràctica esportiva. S’ha millorat l'accessibilitat de la grada augmentant els passos i les escales d'accés i habilitant noves zones amb baranes i descans. Es passa de 3 accessos a 6 per afavorir  la circulació de persones i s'incrementa la capacitat d'evacuació en cas d'emergència. S’han substituït els seients de les graderies per models amb respatller que augmenten el confort i la seguretat en cas de caiguda.

També s’han adaptat espais exclusius per a persones amb mobilitat reduïda, després que la instal·lació d’un ascensor ja permet l’accés d’aquestes persones a les graderies.

Finalment s’han instal·lat proteccions anticaigudes en tota la llargada de la grada.

Gràcies a aquestes millores les grades del Pavelló de la Gamba tindran un aforament de 519 espectadors, incloent 9 espais adaptats i 47 seients a peu pla per a persones amb mobilitat reduïda.

La regidora d’Esports, Gemma Romeu, explica que el compromís de l’equip govern és “anar remodelant i adaptant els diferents espais esportius de la Vila”.

Accessibilitat